25 Απρ 2013

«Κόντρα» Τσίπρα – Μελισσανίδη για την τιμή του ΟΠΑΠ

Πρόσωπο με πρόσωπο ήρθαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο μοναδικός υποψήφιος αγοραστής του ΟΠΑΠ Δ. Μελισσανίδης το μεσημέρι της Τετάρτης  στο πλαίσιο γεύματος Εργασίας που διοργάνωσε προς τιμήν του Τσίπρα η Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ομιλία Τσίπρα, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών για το τίμημα του ΟΠΑΠ. Ο Μελισσανίδης ζήτησε να μάθει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ του επιτίθεται για το ύψος του τιμήματος υποστηρίζοντας ότι αυτό ανέρχεται σε 19 φορές τα κέρδη του Οργανισμού, για να λάβει την απάντηση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει την τιμή περίπου στο διπλάσιο των κερδών και σε κάθε περίπτωση «κάτω από τη χρηματιστηριακή του αξία». Ο επιχειρηματίας φέρεται να υπονόησε ότι κάποιοι ανέβασαν τη χρηματιστηριακή αξία. «Δε νομίζω να πιστεύετε ότι το κάναμε εμείς» φέρεται να ήταν η άμεση αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε σημειώνοντας ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ από θέση αρχής επιθυμεί τη διατήρηση του ΟΠΑΠ υπό δημόσιο έλεγχο με στόχο τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.


 topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: