9 Σεπ 2012

Οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Κωνσταντίνος Θάνου στον Άγιο Νικόλαο

Την αίθουσα Άρσης βαρών και Πάλης  ΤΑΛΩΣ,  στην περιοχή Αμμούδας Αγίου Νικολάου εγκαινίασαν την Παρασκευή,  7 Σεπτεμβρίου 2012, ο  Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Β., ο Κώστας Θάνος, Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης και πρόεδρος της Ε.Ο.Φ.Π, παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Νίκου Σκιαδά.
apkav_015.jpg

Κατά την τελετή των εγκαινίων ετελέσθει  Αγιασμός  και κόψιμο κορδέλας από τους Ολυμπιονίκες  Πύρρο Δήμα και  Κωνσταντίνο Θάνο.  Το πρόγραμμα της τελετής των εγκαινίων  άνοιξε  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου  κ. Δημήτρης Κουνενάκης απευθύνοντας χαιρετισμό και καλωσόρισμα στους επισήμους και τους καλεσμένους.
  

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης  ο  Ολυμπιονίκης  και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρος Δήμας, ο  Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κ. Κώστας Θάνου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Νίκος  Σκιαδάς, ο Πρόεδρος του  Σωματείου Πάλης και Άρσης Βαρών «Αλμυρός» κ. Αρτέμης Κοκολάκης, ο κ. Γιάννης Κοκολάκης, διακεκριμένος αθλητής και μέλος  του Σωματείου Πάλης και Άρσης Βαρών «Αλμυρός» καθώς και πρώην πρόεδροι και παράγοντες του Σωματείου  Άρσης Βαρών και Πάλης.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν Αθλητές  του Σωματείου «Αλμυρός» με επιδείξεις  Πάλης και Άρσης Βαρών.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου παρέδωσε αναμνηστικά δώρα και τιμητικές πλακέτες στους
  Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα και Κωνσταντίνο Θάνο καθώς και στον κ. Νίκο  Σκιαδά , Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Τιμητικές πλακέτες παρέδωσαν οι ομοσπονδίες  Ε.Ο.Α.Β., Ε.Ο.Φ.Π. και «ΑΛΜΥΡΟΣ», στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη καθώς και στους προέδρους ,  προπονητές, αθλητές και σε όσους έχουν προσφέρει και στηρίξει τα αθλήματα της Άρσης Βαρών και της Πάλης αντίστοιχα.
«Ηταν ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας μας ,δεδομένου ότι το Σωματείο ΑΛΜΥΡΟΣ είχε ανάγκη από ένα σύγχρονο χώρο άθλησης και μέχρι τώρα αυτή η ανάγκη καλυπτόταν εν μέρει σε ακατάλληλους χώρους. Παρά τις δυσκολίες, το Σωματείο μας παρήγαγε  και παράγει σημαντική δουλειά  προσελκύοντας πολλούς νέους ανθρώπους.
Με το πάθος και  την πίστη της Διοίκησης και των γυμναστών ,τον ενθουσιασμό των αθλητών και με ελάχιστα μέσα κατάφερε να έχει διάρκεια, συνέχεια, καθώς και πολλές επιτυχίες σε αγώνες περιφερειακούς αλλά και πανελληνίους, καθώς επίσης  και ατομικές συμμετοχές στις εθνικές αντιπροσωπείες.

a3089.jpg

Η απόκτηση λοιπόν μιας σύγχρονης και λειτουργικής αίθουσας
θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερες  συνθήκες, περισσότερους αθλούμενους και καλύτερα αποτελέσματα.
Ο Δήμος μας εκφράζει την ικανοποίησή του  για την ολοκλήρωση του έργου  και ελπίζω ότι μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας θα μπορέσει να στηρίξει και άλλα σχέδια και προγράμματα για τον αθλητισμό του τόπου μας ο οποίος έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και πολλές επιτυχίες
. Διότι σε μια εποχή κρίσης πολιτισμικής και αξιών, η ανάδειξη  της αξίας του αθλητισμού, του συναγωνισμού, της αλληλεγγύης  αλλά και της ευγενούς άμιλλας είναι σταθερές  που θα βοηθήσουν την κοινωνία μας και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους  να μην καταρρεύσουν και να στοχεύσουν στο μέλλον.
Η μελέτη και η χρηματοδότηση του έργου έγινε από τη  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την ιδιαίτερη βοήθεια του κ.Σκιαδά ,τον οποίο και ευχαριστούμε  και στις 11-9-2006 δημοπρατήθηκε το έργο. ..    
ΤΑΛΩΣ
  θα είναι η ονομασία της αίθουσας, ο οποίος ήταν « ο μυθικός φύλακας της Κρήτης», γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: