5 Ιουν 2012

Εγκαινιάζεται η έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή στο Ηράκλειο Κρήτης

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Ιουνίου, και ώρα 07:00 το απόγευμα, η Διεθνής έκθεση «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ.  Κλιματική Αλλαγή: Η Απειλή για την Ζωή και ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον» που φιλοξενείται στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ενυδρείο Κρήτης .
Η έκθεση ξεδιπλώνεται σε έναν χώρο που ξεπερνά τα 1000 m2, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), και περιλαμβάνει διαδραστικές διατάξεις  όπου ο επισκέπτης μπορεί μόνος του να εξερευνήσει πολλά θέματα από την επιστήμη του κλίματος ,όπως και τους τρόπους ανακάλυψης του «αρχαίου κλίματος, εκθέματα για το κλίμα και τις τελευταίες τεχνολογίες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ιστορικές καταγραφές, και ένα πλούσιο και πρωτότυπο οπτικοακουστικό  υλικό.
Μεγάλο ζητούμενο της έκθεσης , η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το  τέλος Σεπτεμβρίου, είναι η ευαισθητοποίηση του επισκέπτη αλλά και η αναζήτηση λύσεων. Μικρών καθημερινών λύσεων που αν υιοθετηθούν μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ζήτημα της αλλαγής τους κλίματος. Ο επισκέπτης ενθαρρύνεται να καταθέσει την δική του προσέγγιση αλλά και την δική του λύση στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: