1 Αυγ 2012

Τρία σπίτια, δύο αυτοκίνητα, μια μηχανή έκαψε η μεγάλη πυρκαγία στο Λασίθι

Η κινητοποίηση του κόσμου και της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στο σημείο, έσπευσαν ένα όχημα από την Ιεράπετρα με τρία άτομα, τρία οχήματα από τη Σητεία με έξι άτομα, δύο υδροφόρα οχήματα του Δήμου Ιεράπετρας, δύο του Δήμου Σητείας και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας.
Παρά την άμεση κινητοποίηση και τις προσπάθειες όλων, η φωτιά λόγω της έντασης των ισχυρών ανέμων, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και οι κατρστροφές που προεκάλεσε, αρκετά μεγάλες.
Τρία σπίτια, δύο αυτοκίνητα, μια μηχανή, θερμοκήπια και συνολικά 50 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης περιοχής, έκαψε η μεγάλη πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης, που είχε τυλίξει σε πύρινο κλοιό την περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, στον Κουτσουρά του Δήμου Ιεράπετρας, Λασιθίου Κρήτης.
Παρόντες στο σημείο της φωτιάς, ήταν ο Αντιπύραρχος κ. Ραπανάκης Δοιηκητής Πυροσβεστικής του Νομού, ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής
Σητείας Επιπυραγός κ. Καράμπελας, ο προιστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Βασιλάκης, οι αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Προιστάκης και Κατρίνης, ενώ στο σημέιο έφτασε και ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αναστασάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: