4 Ιουν 2012

H μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά

Και με τις ευλογίες των γιατρών μπορούν οι λάτρεις της μαύρης σοκολάτας να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους γλυκό. Αυστραλιανή μελέτη επιβεβαιώνει τα οφέλη στην πρόληψη του εμφράγματος από την τακτική κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης που δημοσιεύουν τα πορίσματα της εκτενούς μελέτης τους στο British Medical Journal, επιβεβαιώνουν τα σημαντικά οφέλη από την κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.
Η καθημερινή κατανάλωση, για μια περίοδο δέκα ετών, 100 γραμμαρίων σοκολάτας περιεκτικότητας τουλάχιστον 70% σε κακάο, επέτρεψε την αποτροπή 70 θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων και 15 μη θανατηφόρων σε 10.000 ανθρώπους.
«Τα συμπεράσματά μας δείχνουν ότι η σοκολάτα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική ή ένα συμπλήρωμα στη φαρμακευτική αγωγή σε ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο», τονίζει η 'Ελα Ζόμερ, επικεφαλής της μελέτης.
Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: