4 Απρ 2013

Υγεία: Oι φράουλες στη διατροφή μας

Φωτογραφία για Υγεία: Oι φράουλες στη διατροφή μας
Οι φράουλες αποτελούν ένα υπέροχο, νόστιμο και ανοιξιάτικο φρούτο. Η καλύτερη εποχή για να καταναλωθούν είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος. Οι φράουλες περιέχουν Βιταμίνη A, Βιταμίνη B1, B2, B3, B6, Φολικό Οξύ, άφθονη Βιταμίνη C, Βιταμίνη E, καθώς και Ασβέστιο, Φώσφορο, Σίδηρο, Μαγνήσιο και μεγάλη ποσότητα Καλίου.

Είναι θρεπτικές, καθαρτικές, διουρητικές, μαλακτικές. Έχουν αρκετές και αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες. Ανακουφίζουν τις ρευματικές παθήσεις και βελτιώνουν την υγεία ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διαβήτη, δυσκοιλιότητα, νευρώσεις, προβλήματα με τη χολή, τα νεφρά, υψηλή αρτηριακή πίεση, αναιμία, καρδιαγγειακές παθήσεις και βοηθούν στη πρόληψη του καρκίνου.

Μπορείτε να τις καταναλώσετε ως μια μερίδα φρούτου (1/2 φλ.) μέσα στην ημέρα ή ως ένα απολαυστικό, χαμηλό σε θερμίδες Μίλκ Σέικ (1/2 φλ.) φράουλες μαζί με 250 γρ. αποβουτυρωμένο γάλα ή γιαούρτι.

Τα 100γρ. φράουλες περιέχουν: Θερμίδες: 37, Νερό: 89,9 %, Πρωτείνες: 0,7 γρ., Υδατάνθρακες: 8,4 γρ., Λίπη: 0,5 γρ., Βιταμίνες A: 60 I.U., B1: 0,03 mg, B2: 0,07 mg, B3: 0,6 mg, B6: 0,055 mg, Φολικό οξύ: 4,6 mcg, C: 59 mg, E: 0,21 I.U.,

Βασικά Μέταλλα: Ασβέστιο: 21 mg, Φώσφορος: 21 mg, Σίδηρος: 1 mg, Νάτριο: 1 mg, Νάτριο: 1 mg, Μαγνήσιo: 12 mg, Κάλιο: 164 mg.
dietplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: