19 Απρ 2013

Ηράκλειο: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για την ενεργοποίηση και το συντονισμό πυρόσβεσης στο νομό


Ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση τού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ).
Στη σύσκεψη, στην Περιφέρεια Κρήτης, συζητήθηκε εκτενώς η προετοιμασία, ο βαθμός ετοιμότητας και η ενεργοποίηση-συντονισμός τού μηχανισμού πυρόσβεσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ο προϊστάμενος τού ΣΟΠΠ, εκπρόσωποι Δήμων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, της ΔΕΗ, εθελοντικών οργανώσεων και στελεχών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μανόλης Δαμουλάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι τα ''μάτια'' τής Πυροσβεστικής είναι οι ίδιοι οι πολίτες, που θα πρέπει να καλούν άμεσα το 199, στην περίπτωση που εντοπίζουν εστία φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: