26 Μαρ 2013

Ζευγάρι ιερόσυλων συνελήφθη στο Ρέθυμνο

Την άκρη του νήματος για να φτάσουν στην εξιχνίαση μιας σειράς κλοπών σε τουλάχιστον 20 εκκλησίες και ξωκλήσια στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου φαίνεται πως βρήκαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, με τη σύλληψη ενός ζευγαριού ιερόσυλων επί τω έργω.

Ο νεαρός Έλληνας και η αλλοδαπή σύντροφός τους συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που είχαν διαρρήξει μια εκκλησία στην πόλη του Ρεθύμνου και προσπαθούσαν να κλέψουν ό,τι πολύτιμο υπήρχε. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου ανακρίνεται και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρύβονται πίσω και από τις υπόλοιπες ανεξιχνίαστες μέχρι στιγμής κλοπές.

*** Επικηρύχθηκαν με 15.000 ευρώ οι ιερόσυλοι που διέρρηξαν στις 13 Μαρτίου το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας και άρπαξαν από μια οστεοθήκη το επιχρυσωμένο χέρι του Αγίου Πολυκάρπου που φυλασσόταν εκεί! Οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν αποδώσει καρπούς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αμπελακιωτισσιωτών Ναυπάκτου αποφάσισε να προσφέρει αμοιβή σε όποιον βοηθήσει αποδεδειγμένα στην ανεύρεση του λειψάνου που, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, αποτελεί έναν ανεκτίμητο ιστορικό θησαυρό για το χωριό και όλη την Ναυπακτία.


www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: