28 Μαρ 2013

Έτοιμα για το δρομολόγιο Ηράκλειο - Κωνσταντινούπολη τα τουρκικά αεροσκάφη


 arnaoutakisΕκπρόσωποι των Τουρκικών αερογραμμών συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης - Στόχος των τουρκικών αερογραμμών η «γνωριμία» τουρκικού και κρητικού λαού αλλά και η διασύνδεση του απόδημου ελληνισμού με το νησί.
Να φέρουν κοντά τον τουρκικό και τον κρητικό λαό, αλλά και να δώσουν στους απόδημους Έλληνες άλλη μία ποιοτική εναλλακτική ταξιδιού ως την Κρήτη επιδιώκουν οι Τουρκικές αερογραμμές, αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφθηκε σήμερα τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ.Αρναουτάκη.
Θέμα της συνάντησης ήταν η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη, δρομολόγιο για το οποίο οι τουρκικές αερογραμμές εμφανίζονται καθ'όλα έτοιμες, αναμένοντας το "πράσινο φως" σε κάποια τυπικά ζητήματα αδειοδότησης.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, οι τουρκικές αερογραμμές είναι έτοιμες για 3-4 πτήσεις την εβδομάδα από το Ηράκλειο προς την Κωνσταντινούπολη, καθ'όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ τόνισαν ότι αντιμετωπίζουν την Κρήτη ως μία πολύ δυναμική αγορά, με δεδομένο το ισχυρό αριθμητικό στοιχείο του 1 εκ. Τούρκων που έχει επισκεφθεί την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, προτιμώντας τα κοντινά νησιά.
"Μας ενδιαφέρει η Κρήτη. Ξέρουμε την Κρήτη και τις ομορφιές της και θέλουμε να τη γνωρίσουμε και στους άλλους" - τονίστηκε, ενώ έμφαση δόθηκε στον απόδημο ελληνισμό, καθώς με το νέο αυτό δρομολόγιο η Κρήτη συνδέεται με την Κίνα, την Ιαπωνία, Κορέα και την Ινδία.
Στο πλαίσιο της επικείμενης έναρξης των δρομολογίων, τον ερχόμενο Ιούνιο, την Κρήτη θα επισκεφθούν κορυφαίοι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στο νησί, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τα μνημεία και το φυσικό κάλλος της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: