25 Μαρ 2013

Η σοκολάτα προστατεύει από το εγκεφαλικό


CHOCOLATEOι επιστήμονες έδωσαν στο φως τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις της σοκολάτας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η κατανάλωση μιας σοκολάτας, μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει πως η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας -με μέτρο- θα μπορούσε να έχει ευεργετικές ιδιότητες πάνω στον οργανισμό. Όμως, για πρώτη φορά, η κατανάλωση της «γλυκιάς αμαρτίας» συνδέεται με τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Η επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, μέτρησαν την πίεση του αίματος μέσω της μεγαλύτερης αρτηρίας του εγκεφάλου, πριν και μετά την κατανάλωση σοκολάτας.

Αυτό που ανακάλυψαν, ήταν πως η σοκολάτα, έχει επίδραση πάνω στα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα αιμοφόρα αγγεία και να υπάρχει βελτίωση της ροής του αίματος. Κατά συνέπεια, υπάρχει θετική επίδραση και στα εγκεφαλικά κύτταρα. Συνεπώς, μην το παρακάνετε, αλλά μην παραλείπετε να χαρίζετε στον εαυτό σας μια σοκολάτα σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθε εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: