20 Μαρ 2013

Εικόνες από την Αθήνα της οικονομικής κρίσης

Αποτυπωμένες από τον φωτογραφικό φακό, σκληρές και τρυφερές εικόνες από τη σύγχρονη Αθήνα της οικονομικής κρίσης μιλούν με τον δικό τους τρόπο για την αγωνία και τον φόβο του σήμερα και του ετοιμόρροπου αύριο, με μια ποιητική πινελιά.
Διαβάζοντας τους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας και καταγράφοντας στιγμές ζωής, ο Βασίλης Μαθιουδάκης παρουσιάζει – με ελεύθερη είσοδο για το κοινό - την έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Η Αθήνα στους δρόμους της κρίσης», που εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο  του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα,  και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου.

Με λιτές φόρμες που κινούνται ανάμεσα στη φωτοδημοσιογραφία και τη λυρική αφαίρεση, την αντίθεση και την αμφισημία, ο Βασίλης Μαθιουδάκης φυλακίζει στον φακό του την κυρτή στάση του άστεγου, αλλά και την περήφανη στάση της μετανάστριας από την Αφρική, τις ευέλικτες κινήσεις των διαδηλωτών και τις στερεότυπες και δεδομένες κινήσεις των αστυνομικών, το χαμένο βλέμμα του τοξικομανούς και την αθώα ματιά του μικρού  παιδιού, που - μέσα στην ευλογημένη άγνοιά του - κοιτά τον κόσμο χωρίς κανέναν δόλο ή ενδοιασμό. Ποιητική βραδιά
Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, «Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης», στις 7 το απόγευμα, τα φωτογραφικά έργα της έκθεσης θα «συνομιλήσουν» με τους εύστοχους δυναμικούς και πανανθρώπινους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη,  σε μία βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο μας ποιητή, κατά την οποία οι ποιητές και δοκιμιογράφοι Γιώργος Μπλάνας και Κώστας Καναβούρης θα απαγγείλουν ποιήματα του.
Πληροφορίες
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Hρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο (στάση μετρό: Κεραμεικός), τηλ.: 210 3452150. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 - 20.00,  Κυριακή: 10.00 - 14.00.




www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: