12 Οκτ 2012

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην τουριστική έκθεση της Γαλλίας «TOP RESA»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε 18 – 21 Σεπτεμβρίου 2012 στην τουριστική έκθεση «TOP RESA», με περίπτερο την εποπτεία του οποίου είχε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.
Στην έκθεση, τη μεγαλύτερη σε επίπεδο τουριστικών πρακτόρων της Γαλλίας, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, συμμετείχαν 164 προορισμοί, 1200 εκθέ-τες καθώς και 29000 περίπου ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ την επισκέφτηκαν και 1000 δημοσιογράφοι.
Η Ελλάδα είχε προνομιακή θέση στο κέντρο της έκθεσης και εκτός από την ΚΡΗΤΗ συμμετείχε ο HATTA, η Aegean, η Ολυμπιακή καθώς και άλλες Ελληνικές επιχειρήσεις.
Η Κρήτη είχε τοποθετηθεί δίπλα στον ΕΟΤ. Υπεύθυνος του περιπτέρου ήταν ο κ. Μ. Μενιουδάκης, προϊστάμενος τουρισμού στην Π. Ε. Ρεθύμνης που είχε σωρεία συναντή-σεων κυρίως με ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης - Online Travel Group, (Trivago, Trip Advisor, Odigeo κλπ) αλλά και μεμονωμένους τουριστικούς πράκτορες. Το front desk του περιπτέρου πλαισιώθηκε από τους Δημητριάδη Γιάννη και Τριποδιανό Γιάννη.
Η Γαλλική αγορά είναι η Τρίτη σε μέγεθος ελκυστικότητας προς το ελληνικό τουριστικό Προϊόν. Το 2011 ήλθαν στην Ελλάδα 1,200,000 επισκέπτες από τους οποίους οι 275,161 προτίμησαν την Κρήτη για διακοπές. Το 2012 η Γαλλία παρουσίασε μια υστέρηση ίσως λόγω εκλογών στην Ελλάδα και Γαλλία, αλλά ο Αύγουστος ήταν ένας πολύ καλός μήνας.
Διαφαίνεται ότι το 2013 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά ενώ οι αγορές που εμφανίζουν δυναμική στο μέλλον για όλη την Ευρώπη είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, τα Βαλκάνια, η Τουρκία, η Μέση Ανατολή και σε δεύτερη φάση η Κίνα και η Ινδία. Η στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια πρέπει να εστιάσει σε δύο άξονες: στο marketing και στην διαδικασία έκδοσης της βίζας.
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για πρώτη φορά σε έκθεση Β2Β στη Γαλλία και ανοίγεται έτσι ένας νέος κύκλος επαφών και δημοσίων σχέσεων. Η επόμενη έκθεση «TOP RESA» θα γίνει 24-27/09/2013.P9180401
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: