9 Οκτ 2012

Τα ΜΑΤ-ΥΜΕΤ έστειλαν μήνυμα στην ηγεσία, Άφησαν τους συνταξιούχους να περάσουν




Τεταρταίο πυρετό ... "σήκωσε" χθες η ηγεσία της Αστυνομίας, όταν τα ΜΑΤ και τα ΥΜΕΤ επέτρεψαν για πρώτη φορά στα χρονικά της "παρατακτής" ιστορίας και λειτουργίας απέναντι σε διαδηλωτές, να διασπαστεί ο φραγμός τους.

Το ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στο "μπλόκο" των αστυνομικών στα Λουλουδάδικα της βουλής, όταν οι συνταξιούχοι διαδηλωτές επιχείρησαν να τους προσπεράσουν. Στην αρχή απωθήθηκαν με ευκολία και δίχως εμφάνιση πρόθεση απειλής ή βίας, ενώ στη συνέχεια, παραμέρισαν, αφήνοντας μια μικρή "κερκόπορτα" στο δεξιό κέρας της παράταξης τους, από το οποίο οι συνταξιούχοι έκαναν παρέλαση. Στη συνέχεια ανέβηκαν τη Βασ. Σοφίας κι έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έξω από τα γραφεία.
Η κίνηση αυτή των ΜΑΤ-ΥΜΕΤ καταγράφεται ως υψηλού συμβολισμού, η πρώτη από την περίοδο έναρξης της πολυεπίπεδης κρίσης και τοποθετείται σε αγαστή συνάφεια με την επιστολή αστυνομικών των ΜΑΤ-ΥΜΕΤ στο bloko.gr που εκδήλωσαν τη δυσφορία τους για την υπεραπασχόληση και όχι μόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμβολικά σημειολογική κίνηση αυτή περιέχει 4 ερμηνευτικές εξηγήσεις.
Η πρώτη, στη μισθολογική και βιοτική υποβάθμιση του αστυνομικού προσωπικού που απειλείται και με νέα υποχώρηση.
Η δεύτερη, η υπεραπασχόληση με και την "υπερχρήση" σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στον "Ξένιο Δία" και αλλού.
Η τρίτη, ότι απέναντι τους είχαν τους πατεράδες τους που αγωνιζόταν για να διατηρήσουν το όποιο ψήγμα περηφάνειας τους έχει απομείνει και συντήρησης στα όρια και κάτω από αυτά της επιβίωσης.
Το τέταρτο και τελευταίο αίτιο κι αιτιατό της "στάσης" των ΜΑΤ-ΥΜΕΤ συσχετίζεται με την απόφαση του αρχηγείου να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συνάδελφος τους που απαθανατίστηκε να έχει ανασηκωμένο το γκλοπ κρατώντας το ανάποδα, πάνω από το κεφάλι διαδηλωτή ναυτεργάτη μέσα στο ΥΕΘΑ. Όπως σημειώνεται, η πλειοψηφία θεωρεί δίκαια κι επιβεβλημένη την τιμωρία, αντιτίθενται και μάλιστα όπως καταδεικνύεται εκ του αποτελέσματος σθεναρά με τη διαθεσιμότητα



Αυτή η ανάρτηση προέρχεται από: Λιμενικά Δρώμενα: Τα ΜΑΤ-ΥΜΕΤ έστειλαν μήνυμα στην ηγεσία, Άφησαν τους συνταξιούχους να περάσουν http://limenikadromena.blogspot.com/2012/10/blog-post_6475.html#ixzz28pAH8bQc
Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση της ανάρτησης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: