9 Οκτ 2012

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας στο Σύνταγμα

Επεισόδια ξεκίνησαν στο Σύνταγμα λίγα λεπτά τις 14.00 το μεσημέρι, όταν ομάδα διαδηλωτών, άρχισε να σπρώχνει το φράκτη που είχε υψωθεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο πλάι της Βουλής στην Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να περιφρουρηθούν οι δρόμοι από όπου θα περάσει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγνκελα Μέρκελ.
Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της άφιξης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Η αστυνομία απάντησε με βομβίδες κρότου - λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ ορισμένοι συνέχιζαν να δυναμιτίζουν το κλίμα, ρίχοντας πέτρες και μπουκάλια εναντίον των παρατεταγμένων ΜΑΤ.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου ομάδες ατόμων άρχισαν να προκαλούν φθορές, ξηλώνοντας πλάκες από πεζοδρόμια και πετώντας πέτρες στις ομάδες ασφαλείαςα, αλλά και σε κτίρια της περιοχής.
Την ίδια στιγμή, την συμπαράστασή του στους εργαζομένους της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, χαιρετώντας το συγκνετρωμένο πλήθος με μία αγωνιστική γροθιά.
 news247.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: