11 Οκτ 2012

«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών λέει με ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών «με την άρον - άρον παραχώρησή τους», λέει με ψήφισμα το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, κατά την τελευταία συνεδρίασή του.
Στο ψήφισμα, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτες 23 λιμάνια και μαρίνες της χώρας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης τονίζει:
«Η προωθούμενη παραχώρηση των λιμανιών της χώρας και της Κρήτης σε ιδιώτες αποτελεί άστοχη και αδικαιολόγητη απαλλοτρίωση δημοσίου πλούτου, που ανεξάρτητα από τις προθέσεις της κυβέρνησης, δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Οι λιμενικές υποδομές, οι οποίες δημιουργήθηκαν από το υστέρημα και τις θυσίες του ελληνικού λαού, αποτελούν βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη του τουρισμού, του εμπορίου, της αγροτικής βιομηχανικής και βιοτεχνικής παραγωγής.
Η άρον - άρον παραχώρησή τους σε ιδιώτες θέτει σε κίνδυνο την οικονομία του νησιού και της χώρας.
Η αξιοποίηση και ανάπτυξη των υποδομών αυτών μπορεί να γίνει, όχι με ισοπεδωτικές και γενικευμένες επιλογές, αλλά εξειδικευμένα και κατά περίπτωση, μετά από σοβαρή μελέτη και υπεύθυνο διάλογο με την Αυτοδιοίκηση και τις οργανώσεις των πολιτών.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της».


haniotika-nea

Δεν υπάρχουν σχόλια: