11 Σεπ 2012

Υπογραφή σύμβασης για την επέκταση του βιολογικού σταθμού Κισσάμου στην Π.Ε. Χανίων

Την σύμβαση για την «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Κισάμου-Υποέργο 1: Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Κισάμου» υπέγραψε πριν από λίγο στα γραφεία του ΟΑΔΥΚ στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη, του γενικού διευθυντή του ΟΑΔΥΚ Γιάννη Μπατζέλη, του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του Οργανισμού Μάρκου Πετρελάκη,  ο Περιφερειάρχης-με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΟΑΔΥΚ- υπέγραψε την σύμβαση  με τον εκπρόσωπο της εργολαβικής εταιρείας «ΤΟΜΕΣ Α.Τ.Ε.» Μανόλη Μαθιουλάκη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 11.610.000 ευρώ και η προθεσμία αποπεράτωσης είναι 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης. Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια και που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, των επισκεπτών-τουριστών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης είπε: «Είναι έργο πνοής για τη Κίσσαμο και που με την υλοποίηση του θα ξεπεραστούν πολλά προβλήματα. Αν δεν έχουμε βιολογικό καθαρισμό, δεν έχουμε συνθήκες σωστές διαβίωσης, δεν έχουμε καθαρές θάλασσες, υπάρχει καταστροφή του περιβάλλοντος».
Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και το Ταμείο Συνοχής, θα βοηθήσει στην απορρύπανση του κόλπου Κισσάμου, αφού με τα νέα έργα επέκτασης των δικτύων θα συνδεθούν με τον βιολογικό περισσότερα από 2000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του κόλπου. Μέχρι σήμερα με τον βιολογικό Κισσάμου είναι συνδεδεμένες περί τις 150 κατοικίες και επιχειρήσεις. 
DSC00704DSC00709

Δεν υπάρχουν σχόλια: