28 Σεπ 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ




Ο Δήμος Φαιστού εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συμμετέχοντας με επιτυχία στο τριήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιείτε  στο Ηράκλειο 27-29 Σεπτεμβρίου. Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο ΕΟΤ με συνδιοργανωτές  τους Δήμους και τους φορείς ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διοργανώνουν εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις και δημιουργούν ένα διαφορετικό κλίμα σε όλες τις πλατείες με κεντρικό σημείο αναφοράς την πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.
Ο Δήμος Φαιστού συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις με την παρουσία του, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, όπου και εκθέτει τοπικά προϊόντα και συνάμα προβάλει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής καθώς και τις δράσεις του σε αναπτυξιακό επίπεδο μέσω της διανομής έντυπου υλικού.
Αρκετός κόσμος βρέθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο για να δει από κοντά τα περίπτερα της έκθεσης και να γνωρίσει τα προϊόντα που εκτίθενται από μια ευρεία γκάμα παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Δήμου Φαιστού βρέθηκε χθες και η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη η οποία παρουσίασε στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ορισμένα  προϊόντα της περιοχής τα οποία έχουν εξέχουσα θέση στο περίπτερο και τον ενημέρωσε τις επικείμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος.
 Η Δήμαρχος με αφορμή την παρουσία του Δήμου Φαιστού στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού δήλωσε: « Είναι πολύ σημαντικό να προβάλουμε τα πλούσια πολιτιστικά αποθέματα που έχουμε στην περιοχή μας και η έκθεση αυτή δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης για τη διοργάνωση της έκθεσης που έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετό κόσμο να εκθέσει τα προϊόντα του και σε πολύ περισσότερους όπως εμείς να τα γνωρίσουμε από κοντά. Ο Δήμος Φαιστού είναι ένας Δήμος με τεράστια ιστορία και για το λόγο αυτό δίνουμε έμφαση στην Τουριστική προβολή της περιοχής ξεκινώντας το σχεδιασμό, από τώρα, εν όψη της νέας σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: