14 Σεπ 2012

Αναλαμβάνουν έργο στην ΠΕ Ηρακλείου οι 40 προσληφθέντες της Κοινωφελούς εργασίας

Με την ανακοίνωση της διεκδίκησης και νέων συμβάσεων μεγαλύτερης διάρκειας από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, υποδέχτηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, τους 40 νέους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, οι οποίοι υπέγραψαν πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Αλληλεγγύη Κρήτης», η οποία χειρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε Ηράκλειο και Λασίθι και έκανε την επιλογή του προσωπικού με αυστηρές διαδικασίες.
Ο κ. Κουκιαδάκης καλωσορίζοντας τους υπαλλήλους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, τους χαρακτήρισε συνεργάτες και τους περιέγραψε το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στη βάση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον αξιοκρατικό τρόπο πρόσληψης τους, αλλά και τα προσόντα τους.
Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για βαθιά «ανάσα» της Περιφερειακής Ενότητας, που ενισχύεται μ’ επιπλέον προσωπικό 40 ατόμων, καθώς το προσωπικό της είχε μειωθεί περισσότερο και από το μισό. «Το Δεκέμβριο του 2010 είχαμε σαν Ενότητα 500 υπαλλήλους και φτάσαμε στους 230, καθώς εκτός από τους συνταξιοδοτηθέντες πολλοί στελέχωσαν άλλες υπηρεσίες της Περιφέρεις Κρήτης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκιαδάκης.
Τους 40 νέους υπαλλήλους καλωσόρισε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πιτσούλης, ο οποίους τους ευχήθηκε να μακροημερεύσουν στην εργασία και να μην ξαναμείνουν ποτέ άνεργοι.
 Η «Αλληλεγγύη Κρήτης», είναι προϊόν της σύμπραξης 7 φορέων και συγκεκριμένα των: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ΟΕΒΕΝΗ, ΟΑΣΝΗ, Ένωση Καταναλωτών Νομού Ηρακλείου, Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Ηρακλείου «Φιλοξενία».
Για το τεράστιο έργο που έκανε και κάνει η «Αλληλεγγύη Κρήτης, που προχώρησε σε 1800 προσλήψεις σε Ηράκλειο και Λασίθι, εξετάζοντας 6.700 αιτήσεις, μίλησε στους προσληφθέντες ο Πρόεδρος της, Νίκος Τζανάκης.
            Υπενθυμίζεται ότι η μηνιαία αμοιβή των υπαλλήλων ορίζεται στα 625 ευρώ, ενώ η ασφάλισή τους θα είναι με 25 ένσημα το μήνα.
IMG 9815IMG 9821

Δεν υπάρχουν σχόλια: