25 Σεπ 2012

Δικογραφία σε βάρος 19χρονου για εξύβριση μέσω facebook

Δικογραφία σε βάρος 19χρονου για εξύβριση μέσω facebook και απόπειρα εκβίασης συνομήλικής του, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, στα τέλη Αυγούστου η 19χρονη κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος άνδρας, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της και την είχε εξυβρίσει, ενώ την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο βίντεο με καταγεγραμμένες προσωπικές της ερωτικές στιγμές, αν δεν δεχόταν να συνάψουν ερωτική σχέση ή να του δώσει ποσό ύψους 10.000 ευρώ
Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά και άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε ψηφιακή έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε ο 19χρονος.
Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στην οικία του νεαρού στην Αθήνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης κατάσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι οι επίμαχες κλήσεις προς την 19χρονη είχαν γίνει από το κινητό του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: