10 Αυγ 2012

Eφαρμογή Δακτυλίου στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης των Χανίων

Η εφαρμογή Δακτυλίου στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης, ψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, με τον Σύλλογο Κατοίκων να διαμαρτύρεται για «αποκλεισμό των κατοίκων από τα σπίτια τους».
Συγκεκριμένα, ο Δακτύλιος πρόκειται να εφαρμοστεί (πέραν του ωραρίου 7 με 11 το πρωί που θα πραγματοποιείται ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων) και από τις δυο κατευθύνσεις στους δρόμους: Μουσούρων - Χρυσάνθου Επισκόπου - Ποτιέ - Τσουδερών - τμήμα της οδού Καλλινίκου Σαρπάκη από Χρυσάνθου Επισκόπου μέχρι Ποτιέ - Χάληδων.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός του Δακτυλίου δεν θα εξαιρεί τους μόνιμους κατοίκους -οι οποίοι θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο κατά τις ώρες του ανεφοδιασμού- και θα ισχύει για όλο τον χρόνο και για κάθε έτος.
Ελεύθερα και όλες τις ώρες θα κυκλοφορούν μόνο τα οχήματα κοινής ωφελείας (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, απορριμματοφόρα κ.λπ.).
Επίσης, προβλέπεται να αφαιρεθούν οι αλυσίδες από τη συμβολή των οδών Ποτιέ και Χατζημιχάλη Νταλιάνη, Καλλινίκου Σαρπάκη και Χρυσάνθου Επισκόπου καθώς και Μουσούρων και Σκρύδλωφ, ενώ βυθιζόμενες μπάρες θα τοποθετηθούν: α) Μουσούρων και Χατζημιχάλη Νταλιάνη, β) Χρυσάνθου Επισκόπου και Καραολή και Δημητρίου, γ) Ποτιέ και Σήφακα, δ) Τσουδερών και πλατεία Μαρκοπούλου, δ1) Ψυγείο, δ2) Μαλινάκη δυτικά και ανατολικά, ε) Μπαλαντίνου - είσοδος 2ου Δημοτικού, στ) Δασκαλογιάννη και Χατζημιχάλη Νταλιάνη.
Η στάση και η στάθμευση μπροστά στη συμβολή όλων των παραπάνω δρόμων θα απαγορεύεται.
Να σημειώσουμε ακόμα ότι, όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση, μετά την εφαρμογή του μέτρου η Δημοτική Αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να βεβαιώνει παραβάσεις σε οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση μέσα στον Δακτύλιο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα να πράξει.
Ο αντιδήμαρχος Χανίων Νίκος Ξυνίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η εφαρμογή Δακτυλίου θα αναβαθμίσει την παλιά πόλη, ενώ η λειτουργία του μικτού κλιμακίου που αποφασίστηκε προχθές θα συμβάλει στην τήρηση της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: