29 Ιουλ 2012

Πύρινη... κόλαση στο Ρέθυμνο!

Πύρινη... κόλαση στο Ρέθυμνο! Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης εξαιτίας των ανέμων
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι της περιοχής αλλά και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο δίνουν... μάχη για να σβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Κεραμέ, κοντά στον Πλακιά, στο Ρέθυμνο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα κάτοικοι του οικισμού Αγαλλιανού ειδοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εγκαταλείψουν, για προληπτικούς λόγους τα σπίτια τους καθώς η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα το χωριό.
Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βοήθησαν στην εκκένωση του οικισμού, ενώ χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών η φωτιά δεν έκαψε σπίτια. Ωστόσο, έχουν καεί δεκάδες ζώα και καλλιέργειες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες, με 20 οχήματα, 4 υδροφόρες , δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο του ελικοπτέρου δυσχέρεναν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και οι οποίοι καθιστούν δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης. Άγνωστη παραμένει η αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς, όμως οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν διστάζουν να μιλήσουν για εμπρηστική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, τα αίτια της νέας μεγάλης καταστροφής θα διερευνηθούν από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: