21 Ιουν 2012

Κινητοποιήσεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Την απόφαση να προχωρήσουν από την Πέμπτη σε επίσχεση εργασίας, ανακοίνωσαν οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, οι γιατροί αντιδρούν στο γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί χρήματα για τις εφημερίες αλλά και για τη μνημονιακή, όπως υποστηρίζουν, πολιτική που οδηγεί σε υποβάθμιση το χώρο της Υγείας.

Παράλληλα, διευκρινίζουν ότι θα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά, αλλά όχι τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι εξετάσεις και ζητούν την κατανόηση των Χανιωτών και τη συμπαράστασή τους ώστε να διεκδικήσουν μαζί ένα καλύτερο σύστημα Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, μέχρις ότου η διοίκηση και η πολιτεία καταλάβει ότι διεκδικούμε το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία. Τα επείγοντα περιστατικά και οι νοσηλευόμενοι θα αντιμετωπίζονται, την δε ευθύνη τους αναλαμβάνουν υπεύθυνα οι γιατροί του νοσοκομείου μας.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, όπως και κάθε εργαζόμενος, ευτυχώς για μας, ή δυστυχώς για τους κρατούντες, δεν έχουν ακόμα μπορέσει να συνηθίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται».

Οι γιατροί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και καλούν τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: