30 Απρ 2012

ΒΑΤΕΡΛΩ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Εντός έδρας ήττα» ήταν για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η χθεσινή κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Οι συμπολίτες του αρχηγού του Κινήματος του γύρισαν την πλάτη.
Σύμφωνα με ρεπορταζ του «ΕΤ», μόλις 2.000 άτομα παραβρέθηκαν, αφήνοντας άδεια την πρώτη προβλήτα όπου είχε στηθεί η εξέδρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του στις 19:45, δηλαδή με καθυστέρηση 75 λεπτών από την προκαθορισμένη ώρα, καθώς η προσέλευση ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική και απογοητευτική. Η εξέδρα είχεστηθεί στην πρώτη προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος, και πιο συγκεκριμένα μπροστά από την αποθήκη Γ’, και ο κόσμος έφτανε μέχρι το Μουσείο Κινηματογράφου. Δηλαδή, αναπτυσσόταν σε απόσταση μόλις 100 μέτρων!
Η απογοήτευση Βενιζέλου για το «Βατερλώ» της συγκέντρωσης αποτυπωνόταν στον τόνο της φωνής του. Μία συγκέντρωση χωρίς κόσμο, χωρίς παλμό, χωρίς ουσία. Ετσι, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκλεισε άρον άρον την ομιλία και στις 20:20 κατέβηκε από την εξέδρα.
Για τρεις ολόκληρες μέρες όλος ο πανίσχυρος μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει «φωτιά», προκειμένου να ικανοποιήσει την εντολή του Βενιζέλου «για ένα γεμάτο από κόσμο λιμάνι». Στη «μάχη» για μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην ομιλία ρίχθηκαν βουλευτές (νυν και πρώην), δημοτικοί σύμβουλοι, διαμερισματικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και φυσικά τα κομματικά στελέχη. Τα τηλέφωνα που έγιναν προς τους ψηφοφόρους ήταν δεκάδες χιλιάδες.
Αρχικά, είχε επιλεγεί το Παλαί Ντε Σπορ, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε γρήγορα, καθώς ο τηλεσκηνοθέτης θα αδυνατούσε να κάνει τα γνωστά του «τρικ» και δεν θα μπορούσε να καλύψει τα άδεια καθίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: