25 Μαρ 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Mε έντονη την αστυνομική παρουσία, χρήση χημικών και προσαγωγές,  πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η παρέλαση, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Για πρώτη φορά, περιορίστηκε σε ένα μικρό κομμάτι της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο είχαν αποκλείσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να επιτρέπουν την πρόσβαση σε πολίτες που βρίσκονταν σε απόσταση 150 μέτρων από τους επισήμους. Έτσι όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση περνούσαν μόνο μπροστά από τους επισήμους και στη συνέχεια κατέληγαν στο Ηρώο της πόλης.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις πολιτών καθώς δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, κάποιοι πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, ενώ έγινε και προσαγωγή τριών ατόμων στην αστυνομική διεύθυνση.
Mία γυναίκα που βρισκόταν στο δημοτικό κήπο των Χανίων αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Μετά τη λήξη της παρέλασης, ομάδα περίπου 200 ατόμων πραγματοποίησαν πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι τα τρία άτομα που είχαν προσαχθεί.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Αθανάσιος Καρούντζος, ενώ πριν την παρέλαση πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: