22 Φεβ 2012

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ

Μόνο με υποτίμηση του ευρώ και έμφαση στην ανάπτυξη η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει τόνισε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, όμως επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, πρότεινε για άλλη μια φορά την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
 Ο «κ. Καταστροφή», όπως τον έχουν αποκαλέσει για τις
«θανατηφόρες» προβλέψεις του, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στην Αθήνα με θέμα «Πρέπει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ;» επισήμανε επίσης ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις παίρνουν χρόνο, άρα για την Ελλάδα η λύση που μένει είναι η έξοδος από το ευρώ.
Στην ίδια εκδήλωση, ο καθηγητής πανεπιστημίου του Λονδίνου
Κώστας Λαπαβίτσας τάχθηκε υπέρ της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ τονίζοντας ότι η αποχώρηση από το ευρώ δεν θα είναι χωρίς κραδασμούς, κυρίως στις τράπεζες και το εμπόριο, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Αντίθετα, κατά της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ
τάχθηκε ο Βρετανός βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση Μπλερ, Ντένις ΜακΣέιν.
Χρειάζεται αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και όχι του νομίσματος, υποστήριξε ο κ. ΜακΣέιν, τονίζοντας παράλληλα ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία σήμερα δεν έχει όραμα.


Επίσης η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ, κυρίως στην τροφοδοσία της χώρας από το εξωτερικό σε είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα και τόνισε ότι με ή χωρίς ευρώ η ύφεση είναι αναπόφευκτη.
City Press Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια: