24 Απρ 2013

'' Το Λιμάνι της Χάρβης'' - Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου

xabri.jpg

"Το λιμάνι της Χάβρης "
Βραβευμένη ταινία από τη Φινλανδία

Τον βραβευμένο, Φινλανδό σκηνοθέτη  Ακι Καουρισμάκι , παρουσιάζει την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 9.30μ.μ στο Κινηματοθέατρο REX η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου.
Προβάλλεται η βραβευμένη στις Κάνες, τελευταία του ταινία "Το λιμάνι της Χάβρης - Le Havre", παραγωγής Φινλανδίας-Γαλλίας-Γερμανίας, 2011,  διάρκειας 93', με πρωταγωνιστές τους: Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν.

Υπόθεση: Ο Μαρσέλ Μαρξ, ένας μποέμ τύπος που κάποτε φιλοδοξούσε να πετύχει σαν συγγραφέας στο Παρίσι, έχει αποτραβηχτεί στη Χάβρη, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Γαλλίας. Πλέον μοιράζει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο ταπεινό επάγγελμα του λούστρου, τις συχνές του επισκέψεις στο αγαπημένο του μπαρ και τη φροντίδα της βαριά άρρωστης συζύγου του. Ένα παιχνίδι της μοίρας, όμως, θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ίντρισα, έναν ανήλικο λαθρομετανάστη από την Αφρική, τον οποίο αναζητά η αστυνομία. Ο Μαρσέλ, βασισμένος στην έμφυτη αισιοδοξία που τον διακρίνει και στην ανθρωπιά του κοινωνικού του περιγύρου, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να βρει το δρόμο του. Έστω κι αν χρειαστεί να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: