20 Νοε 2012

Πυρκαγιά στο Ε/Γ-Ο/Γ Κρήτη ΙΙ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο γκαράζ του Ε/Γ - Ο/Γ Κρήτη ΙΙ, ενώ έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας.
Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βενετία - Ηγουμενίτσα - Πάτρα, με 113 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, μεταφέροντας 18 ΙΧ και 92 φορτηγά.

Συγκεκριμένα ο πλοίαρχος ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) της Πάτρας για εκδήλωση πυρκαγιάς πιθανότατα στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων. Αμεσα προς παροχή συνδρομής κινητοποιήθηκαν η τοπική Λιμενική Αρχή, πλωτά περιπολικά του Λ.Σ., καθώς και σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος και τα ρυμουλκά «ΠΑΤΡΕΑΣ» Ν. Πάτρας 384, «ΑΜΑΖΩΝ» Ν.Π. 3137 και «ΕΛΙΑΝΑ» Ν.Π. 6826.
Η φωτιά περιορίστηκε με ιδία μέσα από το πλήρωμα και τελικά το πλοίο οδηγήθηκε και έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου ανέμεναν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, η αποβίβαση επιβατών ολοκληρώθηκε με ασφάλεια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά στο γκαράζ του πλοίου όπου εξακολουθούν να βρίσκονται κάποια φορτηγά, δεν έχει σβήσει, ενώ μέχρι νωρίς το πρωί οι 16 πυροσβέστες που εισήλθαν στο πλοίο, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, λόγω του πυκνού καπνού στους χώρους οχημάτων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Κρήτη ΙΙ μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.


www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: