5 Σεπ 2012

Στελέχωση Βαθμολογικών Κέντρων Πανελληνίων Εξετάσεων

Η Ένωσή μας έχει πληροφορηθεί ότι τουλάχιστον σε ένα Βαθμολογικό Κέντρο της χώρας, ο Συντονιστής του μαθήματος ΑΕΠΠ δεν έχει ουδέποτε διδάξει το μάθημα και ως εκ τούτου, αδυνατεί να καθοδηγήσει τους καθηγητές Πληροφορικής στην βαθμολόγηση των γραπτών κι επιπλέον δεν κάνει καμιά αναβαθμολόγηση όταν χρειαστεί. Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να γίνεται τόσο πρόχειρα η επιλογή εκπαιδευτικών σε τέτοιες νευραλγικές θέσεις και ζητάμε απ' το υπουργείο να μεριμνήσει ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Θεωρούμε οδυνηρό ακόμα και να φανταστούμε τις αντιδράσεις γονέων υποψηφίων αν μάθαιναν ποιοι καθοδηγούν την βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των παιδιών τους.
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, θα θέλαμε να επανέλθουμε στο ερώτημα που ήδη έχουμε απευθύνει δύο (2) φορές στο παλαιότερα στο Υπουργείο και για το οποίο σας ενημερώσαμε και με πρόσφατη επιστολή (https://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=511): Εφόσον από τις 5 Ιουλίου υπάρχουν κατατεθειμένα σε ψηφιακή μορφή τα Μηχανογραφικά των υποψηφίων και δεδομένης της εξαιρετικής προόδου στις ΤΠΕ, ο μέσος πολίτης αδυνατεί να καταλάβει γιατί πρέπει τα τελικά αποτελέσματα της εισαγωγής των νέων φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να ανακοινώνονται τόσο αργά όπως τα τέλη Αυγούστου. 

Με τιμή,
Το Συντονιστικό Συμβούλιο του Εργασιακού Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας
Νίκος Κατσάλης, Κώστας Μαρασλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: