6 Ιουν 2012

O Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου στο σύνολο των 10.000 στίχων σε ολονυχτία.

Για πρώτη φορά θα παιχτεί ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου στο σύνολο των 10.000 στίχων του. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου Χανίων, ο «Πρίνος», αποφάσισε να αναπαρασταθεί το μυθικό περιβάλλον και ο ποιητικός κόσμος του «Ερωτόκριτου» σε ολονυχτία, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, με συμμετοχή περισσοτέρων από 200 ατόμων.
Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά, τραγουδιστές, μουσικοί, συνθέτες, ηθοποιοί, αφηγητές, χορευτές και εικαστικοί θα πάρουν μέρος σε αυτήν την μοναδική βραδιά, σε ένα πολυθέαμα σύμπραξης όλων των τεχνών που θα έχει όπως τόνισε ο πρόεδρος του «Πρίνου», Γιώργος Χατζηδάκης, τη μορφή μιας πνευματικής σκυταλοδρομίας.
Όπως ο ίδιος τόνισε, «το κορυφαίο αυτό, έμμετρο ερωτικό μυθιστόρημα, ευελπιστούμε να αποτελέσει κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά να υπερβεί και τα όρια της χώρας».
Το έργο για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί δημόσια χωρίς καμία περικοπή, σε συνεχή αφηγηματική ροή και χωρίς καμιά διακοπή.
Η παρουσίαση θα έχει την μορφή καλλιτεχνικού πολυθεάματος διαρκείας περίπου 12 ωρών, που οι θεατές θα μπορούν να το παρακολουθήσουν καθήμενοι, αλλά και κινούμενοι όπως σε ένα λαϊκό πανηγύρι σε δέκα περίπου σκηνές οθόνες πατάρια και εξώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: