30 Απρ 2013

OΦΗ: Πετράκης: «Περήφανος για όλα τα παιδιά»

Ο τεχνικός του ΟΦΗ σε δηλώσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Ηρακλείου εμφανίστηκε περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του και κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στη Super League.
Στην κάμερα του ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο Γιάννης Πετράκης κι αναφέρθηκε σε πολλά από τα ζητήματα που αφορούν τον ΟΦΗ. Ο έμπειρος προπονητής δήλωσε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες μέτρησε το πάθος των παικτών και το βάρος της φανέλας της ομάδας του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να έρθει η παραμονή, εξέλιξη που τον έκανε περήφανο για το γεγονός ότι ήταν στον πάγκο της ομάδας.
«Είμαι υπερήφανος, γιατί μέσα από την αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού, βοηθήθηκε η ομάδα να πάρει κάποια αποτελέσματα. Βοηθήθηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές και ανταπέδωσαν, κάτι που είχε κέρδος για την ομάδα. Υπήρξαν κάποιαν άσχημα αποτελέσματα, όμως με σκληρή δουλειά καταφέραμε να περάσουμε κάποια πράγματα για τη φιλοσοφία», είπε μεταξύ άλλων και επίσης σχολίασε: «Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά, έδειξαν χαρακτήρα και ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, ειδικά στο δεύτερο γύρο».
Ο Γιάννης Πετράκης είπε ακόμα: «Δε θέλω να σταθώ στα… μαγειρέματα, εμείς είμαστε μια ομάδα πεντακάθαρη. Ούτε να αναφερθώ σε άλλους παράγοντες. Θέλω να σκέφτομαι θετικά και να μεταφέρω, αυτή την θετική ενέργεια. Δεν παραπονέθηκα για κάτι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν προβλήματα. Η ομάδα μας, όταν ξεκινήσαμε στην Ξάνθη, που δε μπορούσα εύκολα να συμβάλω, είχαν αναδειχθεί οι απουσίες. Για παράδειγμα στο τελευταίο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης απουσίαζαν περισσότερο Εγώ ποτέ δε θέλησα να αναδείξω, ότι είχαμε απουσίες. Ανεξάρτητα, ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να μην έχουμε διαθέσιμους παίκτες, όπως ο Παπάζογλου, ο Κουτσιανικούλης, ο Μπούρμπος και άλλοι. Για μεγάλο διάστημα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να αντικαθιστούμε ποδοσφαιριστές».
Ενώ πρόσθεσε: «Δεν είναι δουλειά μου να κάνω εκτίμηση για τον εαυτό μου. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, έκανα αυτό που μπορούσα για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος, που η ομάδα πέτυχε το στόχο της, με έντιμο τρόπο και με τη βοήθεια όλων όσοι είναι δίπλα στον ΟΦΗ. Δεν είναι σωστό και πρέπον να σχολιάζω ατομικά. Είναι άδικο να πούμε οι τερματοφύλακες είχαν την ευθύνη ή τι έκανε κάθε παίκτης. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, αυτός που δεν κάνει λάθη είναι ο πιο σπουδαίος».
Τέλος, σχολίασε: «Δεν υπάρχει κάτι από την πλευρά της διοίκησης, που να αφορά την δική μου δουλειά. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα πράγματα. Όταν κλείνει μια χρονιά, πρέπει να υπάρξει ηρεμία, να γίνει μια αποτίμηση με όλους τους παραμέτρους. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κάτι μόνιμο, θεωρώ ότι είμαστε εφήμεροι και περαστικοί. Δεν βρίσκω το λόγο και σε τι ωφελεί, κάποιοι να μεταφέρουν αυτά τα πράγματα. Έχουμε πει με τη διοίκηση να μιλήσουμε μετά το Πάσχα. Εννοείτε ότι θέλω να συνεχίσω στον ΟΦΗ. Η ομάδα είχε περάσει μεγάλες δυσκολίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 23 συμβόλαια, και ποδοσφαιριστές που έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η ομάδα είναι σε μια σπουδαία κατάσταση, προς την θετική πλευρά. Μπορεί να γίνει μια καλή διαχείριση και να πάει προς το… δρόμο που όλοι θέλουμε. Πάντα βάζω όραμα που μπορεί να πάει η ομάδα, για όσο καιρό την υπηρετώ. Θεωρώ, ότι υπάρχουν οι βάσεις και μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά».


πηγή:onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια: