13 Μαρ 2013

Κρήτη: Αρχίζουν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων [photos]


qΣτην κατεδάφιση μιας αυθαίρετης ξενοδοχειακής μονάδας 3.000 τ.μ. στην Κρήτη προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Μόλις από το πρωί κατέφθασαν στην Κρήτη , ειδικός γραμματέας Περιβάλλοντος, Σ. Κουρουζίδης και ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Γ. Μέρκος προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου που βρίσκεται στα Μάλια.
Πρόκειται για μια αυθαίρετη ταβέρνα 420 τ.μ. στην περιοχή των Γουβιών. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να δοθεί ένα μήνυμα ενόψει και της τελικής ρύθμισης για τα αυθαίρετα που αναμένεται. Στα χέρια των αρμοδίων υπάρχει μια λίστα με πάνω από 3.500 κατεδαφιστέα αυθαίρετα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 1.200 βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα σε αιγιαλούς. Πρόκειται για αυθαίρετα για τα οποία υπάρχουν ήδη τελεσίδικες αποφάσεις.
Στο σημείο αυτή τη στιγμή επικρατεί μικροένταση, καθώς οι ιδιοκτήτες, ενός εστιατορίου και μίας οικοδομής, παραδέχονται την παρανομία των δικών τους κτισμάτων, ωστόσο κάνουν λόγο για επιλεκτικές κατεδαφίσεις, καθώς στην ίδια γραμμή με τα δικά τους βρίσκονται και τρία ξενοδοχεία, για τα οποία δεν προβλέπεται κατεδάφιση!
Δείτε τις φωτογραφίες (cretalive)
q2q
q1

Δεν υπάρχουν σχόλια: