Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι οινοποιοί της Κρήτης οργανώνουν από αύριο τριήμερη
έκθεση με τίτλο «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2013».
Η έκθεση, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εκδηλώσεων «Κήπος των Αισθήσεων» στις Μαλάδες Ηρακλείου και οι οινοποιοί του νησιού καλούν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα να περιηγηθούν μαζί τους στις διαδρομές του κρασιού και να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά του, τις δυνατότητές του και τη δυναμική του, αλλά και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης, οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασιά σοδειάς του 2012 αλλά και ώριμα κρασιά προηγούμενων ετών από 24 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς τους και να ενημερωθούν για τη συνολική και συγκροτημένη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης τα τελευταία έξι χρόνια.
Κατά τη φετινή τριήμερη έκθεση θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως η ομαδοποιημένη παρουσίαση κρασιών από την αναγνωρισμένη πλέον κρητική ποικιλία «Βιδιανό», σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη για τη συγκεκριμένη ποικιλία.
Ακόμη, μέσα στον χώρο της έκθεσης θα υπάρχει ένα οργανωμένο πωλητήριο κρητικού κρασιού, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης θα μαγειρέψει ζωντανά για τους επισκέπτες της έκθεσης συνταγές με θέμα «Street Food με Κρητικές πρώτες ύλες».
Τέλος, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο- γευσιγνωσία σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, ακολουθώντας έναν συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης.
Πηγή: ΑΠΕ
Η έκθεση, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εκδηλώσεων «Κήπος των Αισθήσεων» στις Μαλάδες Ηρακλείου και οι οινοποιοί του νησιού καλούν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα να περιηγηθούν μαζί τους στις διαδρομές του κρασιού και να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά του, τις δυνατότητές του και τη δυναμική του, αλλά και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης, οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασιά σοδειάς του 2012 αλλά και ώριμα κρασιά προηγούμενων ετών από 24 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς τους και να ενημερωθούν για τη συνολική και συγκροτημένη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης τα τελευταία έξι χρόνια.
Κατά τη φετινή τριήμερη έκθεση θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως η ομαδοποιημένη παρουσίαση κρασιών από την αναγνωρισμένη πλέον κρητική ποικιλία «Βιδιανό», σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη για τη συγκεκριμένη ποικιλία.
Ακόμη, μέσα στον χώρο της έκθεσης θα υπάρχει ένα οργανωμένο πωλητήριο κρητικού κρασιού, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης θα μαγειρέψει ζωντανά για τους επισκέπτες της έκθεσης συνταγές με θέμα «Street Food με Κρητικές πρώτες ύλες».
Τέλος, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο- γευσιγνωσία σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, ακολουθώντας έναν συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης.
Πηγή: ΑΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου