22 Φεβ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Να εξαιρεθούν από το χαράτσι οι πλημμυροπαθείς


syriza logo 390Οικονομική αποζημίωση και αναστολή πληρωμής φόρων και χαρατσιών στους πληγέντες από τις πλημμύρες ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι οι σημερινές πλημμύρες απέδειξαν ότι «η Αττική είναι γυμνή από υποδομές».

«Σπίτια και καταστήματα σε αυτές τις γειτονιές υπέστησαν ζημιές με την πολιτεία να παρακολουθεί και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεκατισμένη από τα μνημόνια σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό να μην μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει» τονίζει η ανακοίνωση.

«Με δεδομένο την κλιματική αλλαγή και τα πρωτοφανή, έντονα καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η Αθήνα, το Λεκανοπέδιο, η Αττική χρειάζονται νέο σχεδιασμό του χώρου και των υποδομών, χρειάζονται νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο. Δυστυχώς, οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου, Σαμαρά και τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ το αρνούνται μέχρι να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οι άνευ όρων και ορίων οικοδόμηση, όπως θέλουν οι "επενδυτές". Το κυρίαρχο μοντέλο "ανάπτυξης" της Αττικής έδειξε τα όρια του. Δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτε στην ποιότητα ζωής, ούτε καν στην ασφάλεια των κατοίκων. Η νεαρή κοπέλα που σήμερα έχασε τη ζωή της πηγαίνοντας στη δουλειά της είναι το κύκνειο άσμα του» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Όσοι επιμένουν στην αναπαραγωγή του, όπως η τρικομματική κυβέρνηση, είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιτακτική ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα»

«Η νεροποντή που έπληξε την Αττική έδειξε για πολλοστή φορά πόσο επικίνδυνες είναι για τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων οι τεράστιες και επί δεκαετίες ελλείψεις που υπάρχουν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μελέτες, υποδομές, και μηχανισμούς παροχής βοήθειας, καθώς και η εμπορευματοποίηση της γης, η καταστροφή δασών, η άναρχη δόμηση η καταπάτηση και το κλείσιμο ρεμάτων» επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

«Οι πλημμύρες στους οδικούς άξονες, σε νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες, εργοστάσια, σπίτια και καταστήματα, η υποβάθμιση σε προσωπικό και μέσα των υπηρεσιών της πυροσβεστικής, φανερώνουν τις τεράστιες ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, καθώς και των δημάρχων και άλλων της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν χωρίς καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα» προσθέτει το ΚΚΕ και ζητά από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει πλήρως τις ζημιές που υπέστησαν τα λαϊκά νοικοκυριά, τα μικρά καταστήματα και οι βιοτεχνίες που επλήγησαν.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ενδιαφερθούν και να διεκδικήσουν τα ζητήματα των κρίσιμων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, απορρίπτοντας την πολιτική «που τους αναγκάζει να πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα, να φορολογούνται για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα έργα με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων», καθώς και την πολιτική «που επιδεινώνει τους όποιους περιβαλλοντικούς περιορισμούς στις χρήσεις γης, για να στηρίξει την καπιταλιστική κερδοφορία».



www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: