20 Φεβ 2013

Πανλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της περιοχής

Χιλιάδες Λασιθιώτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου- Ηρακλείου, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ερημοποίηση του νομού με την αποψίλωση των υπηρεσιών, όπως αναφέρουν.
Πολίτες από κάθε περιοχή του Λασιθίου, Ιεραπετρίτες, Σητειακοί, Αγιονικολιώτες και κάτοικοι από χωριά καθώς και δήμαρχοι και εκπρόσωποι του συνόλου των φορέων του νομού, ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας με σύνθημα «Φτάνει πια!» αντιδρώντας, όπως τονίζουν, στη γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής, αφού τα τελευταία χρόνια, Νοσοκομεία, ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες, είτε καταργούνται είτε μετακομίζουν σε άλλο σημείο της Κρήτης, είτε υποβαθμίζονται.
Η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται από τους οργανωτές της, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Κρήτη, αφού η πομπή των αυτοκινήτων στο Σεληνάρι έχει μήκος πολλών χιλιομέτρων. Οι συγκεντρωμένοι που διακόπτουν κατά διαστήματα την κυκλοφορία, θέλοντας να δείξουν το μέγεθος της υποβάθμισης και της αποκοπής της περιοχής τους, από την υπόλοιπη Κρήτη, όπως αναφέρουν κυκλοφόρησαν και «διαβατήρια» με την ένδειξη "Δημοκρατία του Λασιθιστάν"! στα οποία γράφουν ακόμη τις φράσεις «Καλώς ήλθατε στου διαόλου τη μάνα» (φράση που είχε χρησιμοποιήσει πριν από χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφερόμενος στις τότε διαμαρτυρίες που είχαν σημειωθεί για το εργοστάσιο της ΔΕΗ, στην περιοχή Αθερινόλακος Λασιθίου).
Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι έχουν κατασκευάσει ένα πρόχειρο παράπηγμα για τον «έλεγχο των διαβατηρίων», σφραγίζοντας τα «διαβατήρια» των διερχόμενων οδηγών και μοιράζουν...χαρτονομίσματα της «τράπεζας» του … «Λασιθιστάν».
Οι Λασιθιώτες προγραμματίζουν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους με κατεύθυνση τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο 

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: