27 Νοε 2012

Χανιά: Σοβαρά τα προβλήματα από τη συνέχιση της κινητοποίησης στο Δήμο

Έκκληση προς τους εργαζόμενους τού δήμου Χανίων, να σταματήσουν τις καταλήψεις δημοτικών χώρων και να επιστρέψουν στις εργασίες τους, απηύθυνε το απόγευμα -σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου- ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.
Ο κ. Σκουλάκης ζήτησε να γίνει από σήμερα το βράδυ η αποκομιδή των απορριμμάτων, να λειτουργήσουν από αύριο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ αναφέρθηκε και στον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ τεσσάρων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, αν μέχρι τη Δευτέρα -όπως είπε- δεν σταλούν στην διαχειριστική αρχή τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι λόγω των κινητοποιήσεων παραμένουν απλήρωτα σε εργολάβους και προμηθευτές εντάλματα 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι καθυστερήσεις στη συνεδρίαση τού Δημοτικού Συμβουλίου «μπλοκάρουν» αποφάσεις για 80 τουλάχιστον θέματα, που είναι σε εκκρεμότητα.

Ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε ακόμα σε σοβαρά -όπως είπε- προβλήματα που αφορούν συναλλαγές πολιτών με υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έκανε γνωστό ότι ο προμηθευτής καυσίμων τού Δήμου, σταμάτησε την τροφοδοσία των οχημάτων.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προωθεί απόφαση, βάσει της οποίας οι γονείς που έχουν παιδιά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για όσο διάστημα είναι κλειστοί, δεν θα επιβαρυνθούν με τροφεία.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Χανίων επανέλαβε ότι πριν από 12 ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα έλαβε απόφαση στήριξης των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι από αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στο Δήμο θα επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: