29 Οκτ 2012

Ηράκλειο: Απολογείται ο νεαρός που διακινούσε «λευκό θάνατο»

Ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών θα οδηγηθεί σήμερα ο 22χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, κρατώντας ένα σακίδιο γεμάτο με τον... λευκό θάνατο. Ο νεαρός από το Χολαργό έφθασε στο νησί κουβαλώντας στις αποσκευές του 2,5 κιλά ηρωίνης και 2 κιλά χασίς, προκειμένου να τα «σπρώξει» στις πιάτσες των χρηστών ναρκωτικών. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που εντοπίζονται τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, με αξία που υπολογίζεται σε 80 χιλιάδες ευρώ.

Το χρονικό

Ο 22χρονος έφθασε στο Ηράκλειο το πρωί της Παρασκευής με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και από εκείνη τη στιγμή μπήκε στο στόχαστρο των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που έκαναν λόγο για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα προς το νησί. Μόλις πάτησε στο λιμάνι του Ηρακλείου επιβιβάστηκε σε ένα ταξί, κρατώντας ένα μαύρο σακβουαγιάζ και κατευθύνθηκε προς τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, με σκοπό να κινηθεί στην Εθνική Οδό.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς, το ταξί ακινητοποιήθηκε και ο πελάτης κατέβηκε με τα χέρια ψηλά. Όταν άνοιξαν τη μαύρη τσάντα του, η μυρωδιά του χασίς γέμισε τον χώρο και οι 8 άνδρες της Δίωξης που ήταν στην επιχείρηση δεν χρειάστηκε να πουν ή να κάνουν το παραμικρό. Ο 22χρονος χωρίς να φέρει αντίσταση συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα. Εκεί κατασχέθηκαν και η μεγάλη ποσότητα της ηρωίνης και το χασίς, που ήταν καλά συσκευασμένα και μοιρασμένα σε δόσεις για να χωράνε στον σάκο. Επίσης, βρέθηκε κρυμμένη στο εσώρουχό του μικροποσότητα χασίς, προφανώς για δική του χρήση.

Επαγγελματίας

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο νεαρός δράστης φέρθηκε σαν... επαγγελματίας και φάνηκε να κατέχει καλά τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν ούτε και έχει απασχολήσει τις Αρχές. Έτσι, είπε στους αστυνομικούς ότι θα απολογηθεί με τη συνήγορο υπεράσπισής του που θα έρθει από την Αθήνα, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος για 48ωρη προθεσμία προανακριτικά χωρίς την απαγγελία κατηγορίας.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: