29 Οκτ 2012

Για παραβίαση προσωπικών δεδομένων δικάζεται ο Κ.Βαξεβάνης

Στο Αυτόφωρο Μονομελές οδηγείται το μεσημέρι ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης.
Στο Αυτόφωρο Μονομελές οδηγείται το μεσημέρι ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου να δικαστεί για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό oνομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
Σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καλεί η ΕΣΗΕΑ Σε ανακοίνωσή του το δ.σ. της Ενωσης διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για τη δικαστική παρέμβαση, «με την οποία το δικαίωμα στην ενημέρωση οδηγείται στο Αυτόφωρο και στην ουσία δικάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη».
Χαρακτηρίζει επίσης αδιανόητο, «όταν η εκτελεστική εξουσία, κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά και υπηρεσιακοί λειτουργοί σε τέτοιες κρίσιμες ώρες προκαλούν εξοργίζοντας τους πολίτες με δηλώσεις τους ότι έχασαν τη λίστα Λαγκάρντ ή ότι την ξέχασαν δυόμιση χρόνια στο συρτάρι τους», ο δημοσιογράφος να μη θεωρεί ότι «οφείλει τουλάχιστον εκείνος να υπηρετήσει το υπέρτατο αγαθό της αλήθειας».
Αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους πολίτες να παρακολουθούν στην πολιτική και οικονομική σκηνή ένα θέατρο συγκάλυψης, διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού για το οποίο κανείς δεν λογοδοτεί, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών.



www.nafemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: