30 Οκτ 2012

Ο Αθλητικός Σύλλογος Beach Volleyball Νέας Κυδωνίας Χανίων διοργανώνει το 5ο Winter Circuit Tournament Beach Volley


Ο Αθλητικός Σύλλογος Beach Volleyball Νέας Κυδωνίας Χανίων διοργανώνει το 5ο Winter Circuit Tournament Beach Volley (WCTBV) για την χειμερινή σαιζόν 2012-2013. Μέσα στο χειμώνα θα διεξαχθούν 8 συνολικά τουρνουά, χωρισμένα σε 2 φάσεις. Κάθε φάση θα αποτελείται από τέσσερα τουρνουά (δύο αντρών & γυναικών, ένα μικτό και ένα King/Queen of the beach), θα διαρκούν περίπου 3 μήνες –έκαστη- και θα έχουν ξεχωριστά έπαθλα.
Οι ημερομηνίες των τουρνουά είναι προκαθορισμένες. Σε περίπτωση ακατάλληλου καιρού για τη διεξαγωγή του τουρνουά (αυτό θα το αποφασίζει η οργανωτική επιτροπή) θα διεξάγεται το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σε περίπτωση που και το 2ο Σαββατοκύριακο υπάρχει κόλλημα καιρού, το τουρνουά θα διεξαχθεί το επόμενο κ.ο.κ
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής τουρνουά
Α’ Φάση
- 3-4 Νοεμβρίου, Αντρών/Γυναικών
- 24-25 Νοεμβρίου, Μικτό
- 1-2 Δεκεμβρίου, Αντρών/Γυναικών
- 16 Δεκεμβρίου, King/Queen of the Beach
Β’ Φάση
- 11-12 Φεβρουαρίου, Αντρών/Γυναικών
- 9-10 Μαρτίου, Μικτό
- 13-14 Απριλίου, Αντρών/Γυναικών
- 11-12 Μαίου, King/Queen of the Beach
Όροι Συμμετοχής
-          Δικαίωμα συμμετοχής έχει οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα θέλει.
-          Το παράβολο συμμετοχής είναι 10€ ανά αθλητή/τρια σε κάθε τουρνουά που θα λαμβάνει μέρος.
-          Συμμετοχές ομάδων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη (πριν από κάθε τουρνουά) και ώρα 22:00 μέσο της ηλεκτρονικής φόρμας που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.beachvolleychania.com)
-          Καμία ομάδα δε θα γίνεται δεκτή μετά την καθορισμένη μέρα και ώρα και για κανένα λόγο.
 
Διεξαγωγή τουρνουά
-          Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα one day race, δηλαδή σε μια ημέρα, από Κυριακή πρωί μέχρι το απόγευμα. Σε περίπτωση προκριματικών τότε οι αγώνες τους θα διεξάγονται το Σάββατο.
-          Το ταμπλό των αντρών αλλά και του μικτού τουρνουά θα είναι 12αρι, με 4 ομίλους των 3 ομάδων. Το ταμπλό των γυναικών θα είναι 8αρι
-          Για το King/Queen of the beach, θα συμμετάσχουν οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 8 πρώτες αθλήτριες σύμφωνα με την βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει από τα προηγούμενα τουρνουά (αντρών/γυναικών και μικτό). Αθλητές και αθλήτριες θα χωρίζονται σε 2 ομίλους των τεσσάρων, όπου και θα αγωνίζονται όλοι με όλους. Οι 2 πρώτοι αθλητές/τριες από κάθε όμιλο θα προκρίνονται στην τελική φάση όπου και πάλι θα αγωνίζονται όλοι με όλους. Για να γίνει πιο κατανοητό δείτε το παρακάτω γράφημα:
 
Αγώνες ομίλου
Ομάδα 1
Ομάδα 2
1 γύρος
Αθλητής 1 / Αθλητής 2
Αθλητής 3 / Αθλητής 4
2 γύρος
Αθλητής 1 / Αθλητής 3
Αθλητής 2 / Αθλητής 4
3 γύρος
Αθλητής 1 / Αθλητής 4
Αθλητής 2 / Αθλητής 3
 
-          Οι αγώνες σε όλα τα τουρνουά –εκτός το King/Queen- θα διεξάγονται στα 2 νικηφόρα σετ των 15 πόντων. Το τάι μπρέικ θα διεξάγεται στους 11 πόντους.
-          Στο King/Queen of the beach τα σετ θα είναι στους 21 πόντους.
-          Οι ομάδες θα καταλαμβάνουν θέσεις στο ταμπλό σύμφωνα με την βαθμολογία που θα βγαίνει από τα προηγούμενα τουρνουά του circuit.
-          Για το 1ο τουρνουά θα χρησιμοποιηθεί η βαθμολογία από του συλλόγου την οποία μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.beachvolleychania.com/wpblog/?page_id=3081
-          Αν υπάρχουν περισσότερες από 12 συμμετοχές στους άντρες ή στο μικτό και περισσότερες από 8 στις γυναίκες, τότε θα γίνονται προκριματικοί αγώνες για 4 θέσεις στο ταμπλό, το Σάββατο το μεσημέρι και ώρα 15:00. Οι ομάδες των προκριματικών θα ανακοινώνονται την Παρασκευή πριν το τουρνουά.
-          Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να δώσει 1 wild card σε κάθε ταμπλό η οποία θα «επιβαρύνει» της ομάδες του κυρίως ταμπλό (δηλαδή: στο 12αρι ταμπλό θα προκρίνονται 7 ομάδες με βαθμολογία συν 1 με wild card).
-          Η τεχνική σύσκεψη των προκριματικών θα γίνεται το Σάββατο στις 14:30 και οι αγώνες θα ξεκινούν στις 15:00.
-          Στην τεχνική σύσκεψη θα ανακοινώνεται ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών για το ταμπλό.
-          Η τεχνική σύσκεψη του κυρίως ταμπλό θα γίνεται στις 9:00 της Κυριακής και οι αγώνες θα ξεκινούν στις 9:30.

Βαθμολογία
-          Οι ομάδες θα βαθμολογούνται ως εξής:
-          1η θέση 120 βαθμοί,
-          2η θέση 100 βαθμοί,
-          3η  - 4η θέση 80 βαθμοί,
-          5η - 6η θέση 60 βαθμοί,
-          7η - 8η θέση 40 βαθμοί,
-          9η - 12η θέση 20 βαθμοί,
-          12η και κάτω, 10 βαθμοί
 
Έπαθλα
Θα δοθούν μετάλλια και δώρα στους δύο πρώτους αθλητές/τριες σύμφωνα με την γενική ατομική βαθμολογία των τουρνουά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: