19 Οκτ 2012

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει της υπηρεσίες παροχής υγείας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας αναμένεται να υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για την ανέγερση του Περιφερειακού Ιατρείου Θραψανού, η χρηματοδότηση του οποίου, ύψους 170.000€ προτείνεται να πραγματοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
       Για το σκοπό αυτό σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Νικήτας Καλογιαννάκης υπέγραψαν σύμβαση παραχώρησης, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας παραχωρεί για 50 έτη στην 7η Υ.ΠΕ. τμήμα δημοτικού οικοπέδου εμβαδού 270m2 που βρίσκεται στη θέση «Πετράδες» της Δημοτικής Ενότητας Θραψανού.
       Για την ανέγερση του Περιφερειακού Ιατρείου Θραψανού η 7η Υ.ΠΕ. έχει ήδη υποβάλλει τη σχετική πράξη για έγκριση σκοπιμότητας και αναμένεται η εγκριτική απόφαση του Υπουργού, προκειμένου το έργο να ενταχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, για να ξεκινήσει η κατασκευή του μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, ως προτεινόμενου φορέα υλοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: