2 Οκτ 2012

Κατάληψη σε 6 σχολεία στο Ρέθυμνο

Ο χορός των καταλήψεων ξεκίνησε και στο Ρέθυμνο. Έτσι υπό κατάληψη τελούν σήμερα έξι σχολικές μονάδες γυμνασίων και λυκείων στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για το 1ο Γενικό Λύκειο, το Πειραματικό Λύκειο, το 3ο και 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το 1ο ΕΠΑΛ.
Με το χτύπημα του κουδουνιού οι μαθητές αντί να μπουν στις τάξεις τους, κατέθεσαν μία σειρά από αιτήματα, στα οποία διαφαίνεται η διάθεσή τους για ποιοτική λειτουργία των σχολείων τους, αλλά και προστασία των δικαιωμάτων τους, τόσο ως σύνολο μαθητών όσο και ως μονάδες, δεδομένων και των ρατσιστικών φαινομένων που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τη σχολική κοινότητα του νομού.
Οι υποδομές των σχολικών μονάδων, η συμπλήρωση των κενών, η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και η δημιουργία καλύτερου σχολικού περιβάλλοντος, είναι επίσης αιτήματα που προβάλλουν οι μαθητές, οι οποίοι όπως δηλώνουν, «δεν επιτρέπουν πια να εμπαίζονται ούτε οι ίδιοι ούτε όμως το μέλλον τους».
Σε μία εποχή μάλιστα όπου έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους ακραίες φασιστικές ομάδες, οι οποίες ξεκίνησαν να περνούν ακόμα και τις εισόδους των προαυλίων σχολικών μονάδων. Η εκπαιδευτική κοινότητα που εκφράζει τον προβληματισμό της ακόμα και για τα φαινόμενα βίας που σημειώνονται με ξυλοδαρμούς και παρενοχλήσεις μικρών μαθητών από στοιχεία ακραίων ομάδων, είναι έτοιμη να ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης και προβληματισμού για τα τεκταινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: