28 Σεπ 2012

, Η Νορβηγική ορχήστρα του Igor Rybak στα Χανιά

Από της 29 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2012 θα βρίσκεται  στα Χανιά η διάσημη, Νορβηγική ορχήστρα του Igor Rybak, ο οποίος είναι ο πατέρας του νικητή  της Eurovision 2009- Alexander Rybak.

H ορχήστρα αποτελείται από 20 νέα παιδιά ηλικίας 12 έως 18 χρονών. Σκοπός της  επίσκεψης  στα Χανιά είναι γνωριμία με την Ελληνική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τον σύγχρονων Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ο Δήμος Χανίων με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Προξενείου Χανίων,  έχουν  προγραμματίσει τις παρακάτω δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο επαφών και συνεργασιών της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους και φορείς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την προώθηση και προβολή του Δήμου των Χανίων ως τουριστικού προορισμού.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 στο Ωδείο Χανίων στις 10,30 π.μ,  ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης  Σκουλάκης θα υποδεχτεί και θα καλωσορίσει την ορχήστρα στα Χανιά και θα γίνει ανταλλαγή δώρων και τουριστικού -πληροφοριακού υλικού.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση -  γνωριμία με το σύνολο των μαθητών Μουσικού Γυμνασίου Χανίων και των καθηγητών τους.

Τέλος θα ακολουθήσει συναυλία της Νορβηγικής Ορχήστρας καθώς και των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο της Σπλάντζιας  και ώρα  19,00 θα  πραγματοποιηθεί συναυλία Κλασικής μουσικής του «Igor Rybak and the Vivaldi Orchestra», η οποία θα είναι ελεύθερη στο  κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: