27 Σεπ 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Future Library στον Άγιο Νικόλαο

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις  για παιδιά που πραγματοποιήθηκαν από 2/7/2012 έως 17/09/2012, στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library http://www.futurelibrary.gr «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη». 


Το απόγευμα της Δευτέρας,  24 Σεπτεμβρίου 2012, οι μικροί μας φίλοι παρουσίασαν τις καλοκαιρινές τους δημιουργίες
στο χώρο της βιβλιοθήκης μέσα σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα που είχαν προετοιμάσει οι υπεύθυνες  του προγράμματος κ. Μαρία Σεργάκη, μέλος του ΠΑΟΔΑΝ και υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, κ. Ειρήνη Δραγασάκη, Δ/ντρια ΠΑΟΔΑΝ και κ. Εργίνα Καναβάκη στέλεχος του ΠΑΟΔΑΝ σε συνεργασία με τις εμψυχώτριες  και τους εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Future Library.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία ήταν μόνο η αρχή ενός όμορφου ταξιδιού
που ξεκίνησε από τις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Οι δράσεις  αποσκοπούν να φέρουν πιο κοντά τις βιβλιοθήκες και τις τοπικές κοινωνίες και πάνω από όλα να βρεθούν τα παιδιά σε ένα περιβάλλον δημιουργικότητας και συνεργασίας που θα αναζωογονήσει τα όνειρά τους για ένα καλύτερο μέλλον.

fl2012-09.jpg

Η κ. Σεργάκη δήλωσε πανευτυχής  στο σύντομο χαιρετισμό της 
και απευθυνόμενη προς τους εθελοντές είπε: « Η προσφορά σας έχει υπερβεί κάθε αναμενόμενο.  Κάνατε μια εξαιρετική δουλειά, τα παιδιά διασκέδασαν και έμαθαν πολλά πράγματα… Θεωρώ ότι προσφέρατε μι α μεγάλη υπηρεσία στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου και σας ευχαριστούμε θερμά. Σας εύχομαι να είστε πάντα το ίδιο δημιουργικές και η δουλειά σας να είναι γεμάτη φαντασία και να συνεχίσετε να αγαπάτε τα παιδιά γιατί οι περισσότεροι από εσάς είστε παιδαγωγοί».
Η κ. Δραγασάκη και η κ. Καναβάκη ευχαρίστησαν από καρδιάς
όλους τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην  Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και ευχήθηκαν στα παιδιά καλή πρόοδο και να συνεχίσουν να έρχονται στη βιβλιοθήκη γιατί η γνώση είναι πάντα χρήσιμη και προσφέρει πολλά.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Δημήτρης Κουνενάκης
υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της πρωτοποριακής αυτής δράσης για τα παιδιά και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια. «Στα παιδιά αξίζει η θαλπωρή, η ευτυχία και το χαμόγελο που τους προσφέρατε για να γίνουν τουλάχιστον αυτά πιο αισιόδοξα από εμάς» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουνενάκης ευχαρίστησε 
την κ. Δραγασάκη, την κ. Καναβάκη και την κ. Σεργάκη για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν καθώς επίσης τους γονείς και τα παιδιά για την παρουσία τους.
Ευχαρίστησε επίσης και προσέφερε το βιβλίο της πόλης καθώς και τιμητικά  διπλώματα σε όλους τους εθελοντές
που στήριξαν το πρόγραμμα «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»  για τον  εθελοντισμό, την προσφορά και την αγάπη τους στα παιδιά.

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες που έλαβαν το τιμητικό δίπλωμα είναι:
Πόπη Κουτουλάκη, Λίζα Χρυσικοπούλου, Νατάσα Δολαψάκη, Ανδριάνα Κοντοπαυλάκου, Ελπινίκη Γιατζάκη, Καναβάκη Σοφία, Καναβάκη Ιωάννα, Μπιλανάκη Μαριλένα, Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη, Τσαμάνδουρα Μαριάννα, Ελίνα Καμαράτου, Κατερίνα Χουλιάρα, Παντελή Λιναρίτη, Θανάση Γραμμέλη, Κώστα Παππά, Ξανθή Μπαράκου, Λασθιωτάκη Μαρία και  Κοκολάκη Βούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: