30 Σεπ 2012

Γερμανοί Παραολυμπιονίκες στην Κρήτη

Περίπου 90 Γερμανοί Ολυμπιονίκες «αγκάλιασαν» την Κρήτη και δηλώνουν πρεσβευτές της στο εξωτερικό, ύστερα από μία εβδομάδα διακoπών τους στο νησί, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του.

Η Κρήτη «ψηφίστηκε» από τη Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή ως προορισμός διακοπών των Ολυμπιονικών και ήταν, σύμφωνα με την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης και των φορέων του νησιού, μια επιλογή που τιμά εκτός από τους αθλητές της Γερμανίας, και την Ελλάδα.

Οι Ολυμπιονίκες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν προσωπικά τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους για την φιλοξενία τους στο νησί, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε στο υπαίθριο θέατρο του ξενοδοχείου ROBINSON CLUB «Καλημέρα Κρήτη», στο Σίσι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο για την ανάδειξη του... πρωταθλητή των πρωταθλητών της πατρίδας τους για το 2012.

Στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου «CHAMPIONS DES JAHRES» (Πρωταθλητής της χρονιάς) συμμετείχαν οι Γερμανοί Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, της Παραολυμπιάδας και της Χειμερινής Ολυμπιάδας και πολλά μέλη της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροής.

Στην εορταστική εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσορίζοντας τους Γερμανούς Ολυμπιονίκες και τους συνοδούς τους, αναφέρθηκε στην Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δίδαξε την ευγενή άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι», στην Κρήτη του ασφαλούς προορισμού και της φιλοξενίας, της ομορφιάς και του φιλότιμου. Παράλληλα προέτρεψε τους Γερμανούς αθλητές να γίνουν πρεσβευτές της χώρας μας στην πατρίδα τους και να μεταφέρουν την εμπειρία τους από την Κρήτη.


(Ο Μ. Στεφανουδάκης σε θερμή χειραψία με γερμανίδα παραολυμπιονίκη)

Ο κ. Αρναουτάκης καταχειροκροτήθηκε στο σημείο του χαιρετισμού του, που ανέφερε «Η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συνεχίσει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Επίσης αίσθηση προκάλεσε στους Γερμανούς αθλητές το δώρο που έλαβαν από την –πάντα εξωστρεφή- Περιφέρεια Κρήτης: μια Κρητική παραδοσιακή βούρια, με τοπικά προϊόντα.

Μάλιστα οι ίδιοι οι Γερμανοί αθλητές στις δηλώσεις τους εκτός των άλλων εκθείασαν την Κρητική κουζίνα, αλλά και τις πρωτόγνωρες γι’ αυτούς κλιματολογικές συνθήκες, λέγοντας ότι θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους τα καλύτερα για την εμπειρία τους από την Κρήτη.

Στην εκδήλωση, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης παραβρέθηκε και ο Κρητικός Παραολυμπιονίκης, Μανόλης Στεφανουδάκης, ο οποίος κέρδισε στο Λονδίνο το χάλκινο μετάλλιο σε ειδική κατηγορία στο ακόντιο.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα σαν Κρητικός, που οι Γερμανοί Ολυμπιονίκες επέλεξαν τον τόπο μας για τις διακοπές του και με τιμά το γεγονός που μπόρεσα να είμαι ανάμεσα τους σε μια τέτοια σημαντική εκδήλωση γι’ αυτούς» ανέφερε ο ίδιος.


(O Κρητικός Παραολυμπιονίκης Μ. Στεφανουδάκης χαιρετά τους Γερμανούς Ολυμπιονίκες)

Επίσης η Γερμανίδα παραολυμπιονίκης Άννα Σάφεμπεργκ, που είχε θερμή χειραψία με τον Μ. Στεφανουδάκη, δήλωσε: «Αισθάνομαι δέος που βρίσκομαι στην Κρήτη του Μινωικού πολιτισμού και στην Ελλάδα του Ολυμπισμού. Το νησί σας και η χώρα σας είναι θαυμάσιοι προορισμοί και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου».




www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: