12 Αυγ 2012

Σε επ’ αόριστον κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες των Χανίων

Σε επ’ αόριστον κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες των Χανίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές στα καύσιμα
Σε επ’ αόριστον κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο πρατηρίων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες των Χανίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των καυσίμων.
Το θέμα θα τεθεί για να ληφθεί απόφαση σε συνέλευση της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων στα τέλη Αυγούστου.
Προηγήθηκε προχθές άκαρπη συνάντηση αντιπροσωπίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη στην Αθήνα.
Στη συνάντηση, που ήταν ολιγόλεπτη, συμμετείχε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος, ο οποίος είπε στα 'Χανιώτικα νέα' ότι οι πρατηριούχοι δεν αποχώρησαν  ικανοποιημένοι καθώς είδαν ότι από τη μεριά της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και για λήψη άλλων μέτρων με σκοπό τη μείωση των τιμών προς τα κάτω.
Μάλιστα, τα Χανιά εντάσσονται στις πόλεις με ιδιαίτερα υψηλές τιμές.
Χθες, η τιμή της αμόλυβδης είχε φτάσει το 1,92 ευρώ σε κάποια πρατήρια.
Οπως μας είπε ο κ. Κώτσος, «το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, τόσο εμείς όσο και οι καταναλωτές, είναι οι υψηλές τιμές των καυσίμων. Η ολιγόλεπτη συνάντηση μάς έδωσε να καταλάβουμε ότι ούτε στην περίπτωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτε ούτε στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης και της εξομοίωσης που προτείνουμε να εξομοιωθεί προς τα κάτω. Ούτε, όμως, στο θέμα των προστίμων του συστήματος 'Ηφαιστος' έχουμε κάτι χειροπιαστό».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Οι πρατηριούχοι ζήτησαν:
• Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
• Αφαίρεση του Φ.Π.Α. από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
• Μείωση γενικότερα της τιμής των καυσίμων τουλάχιστον κατά μισό ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: