5 Αυγ 2012

Οικονομική βοήθεια απο ομογενείς στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων

Την έμπρακτη στήριξή της στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου προσέφερε η Παγκρητική Ενωση Αμερικής, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον μητροπολίτη Δαμασκηνό και του παρέδωσε δύο επιταγές.
Μια για τη Μητρόπολη, αξίας 15.000 δολαρίων και άλλη μία, για τις ανάγκες του Ναού του Αγ. Νεκταρίου, ύψους 2.000 δολαρίων.
Συνολικά η Παγκρητική Αμερικής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της κ. Ιωάννης Μάνος, θα προσφέρει σε ιδρύματα, συσσίτια, φορείς της Κρήτης το ποσό των 120.000 ευρώ, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα φτάσει από την Αμερική κοντέινερ με φάρμακα αξίας 300.000 δολαρίων.
«Τα μέλη της Παγκρητικής, τα γυναικεία τμήματα έκαναν έρανο και μαζέψαμε ένα ποσό 120.000 δολαρίων, το οποίο και το δίνουμε στα ιδρύματα της Κρήτης και στα συσσίτια. Σας δίνω δύο επιταγές, μια για την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και μια για το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα του Αγίου Νεκταρίου. Ξέρουμε ότι τα χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει», είπε απευθυνόμενος στον μητροπολίτη ο κ. Μάνος.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Δαμασκηνός τόνισε πως «είναι πολύ συγκινητικό όταν οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται σε άλλη χώρα θυμούνται τον τόπο τους. Υπάρχει μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην ελληνική πραγματικότητα και προσπαθούμε και εμείς όσο μπορούμε περισσότερο να απαλύνουμε τις δυσκολίες των ανθρώπων. Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες των ανθρώπων είναι δεδομένο. Το ότι έρχεστε εσείς ως αρωγοί μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση».
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στο μέλος της Παγκρητικής κα Γιαννούλια - Ξηρουχάκη, μητέρα του χανιώτικης καταγωγής συνεργάτη του Αμερικανού πρόεδρου Μπάρακ Ομπάμα, η οποία δήλωσε την ικανοποίησή της που συμμετέχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων για τις ανάγκες των ιδρυμάτων του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: