1 Ιουλ 2012

Κρητικός καλλιτέχνης συνελήφθη για διακίνηση όπλων

Βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και παράνομης εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας αντιμετωπίζουν ο 76χρονος καλλιτέχνης κρητικής μουσικής και δύο ακόμα άτομα, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας, διερευνούσε παράλληλα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α., υπόθεση σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης (ένας 45χρονος με ελληνική και αμερικανική υπηκοότητα) αγόραζε στην Αμερική πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, τα φόρτωνε σε οχήματα ιδιοκτησίας του και με το πρόσχημα της εξαγωγής των οχημάτων στη χώρα μας, τα έστελνε αρχικά στη Νάπολη της Ιταλίας, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια. Εκεί τα παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος και τα προωθούσαν οδικώς στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: