Τα μυστικά της κρητικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από
κοντά Γάλλοι, Λουξεμβούργιοι, Γερμανοί, αλλά και Ελληνες του εξωτερικού,
στο πλαίσιο σεμιναρίου που οργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Λουξεμβούργου.
Για το σεμινάριο βρέθηκαν προσκεκλημένοι του Συλλόγου οι Χανιώτες σεφ Ιωάννα Παντελάκη, μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας και ο Κώστας Κατσανεβάκης, μάγειρας και μέλος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας.
«Για τρεις ημέρες δείξαμε σε Ελληνες του εξωτερικού και ξένους πώς μαγειρεύουμε κρητικά φαγητά, πώς χρησιμοποιούμε τα προϊόντα του τόπου μας. Ανοίξαμε φύλλα, κάναμε ξεροτήγανα, δείξαμε πώς χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο, φτιάξαμε καλιτσούνια, επίσης τους μάθαμε να φτιάχνουν τυρί και μυζήθρα. Ολα αυτά μπροστά στα μάτια τους με τη δική τους συμμετοχή», δηλώνει η κα Παντελάκη.
Η φιλοξενία των Ελλήνων του εξωτερικού ήταν μοναδική και κατά τη διάρκεια του τριήμερου σεμιναρίου, αλλά και στη συνέχεια. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Beggen στην πόλη του Λουξεμβούργου.
Χανιώτικα Νέα
Για το σεμινάριο βρέθηκαν προσκεκλημένοι του Συλλόγου οι Χανιώτες σεφ Ιωάννα Παντελάκη, μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας και ο Κώστας Κατσανεβάκης, μάγειρας και μέλος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας.
«Για τρεις ημέρες δείξαμε σε Ελληνες του εξωτερικού και ξένους πώς μαγειρεύουμε κρητικά φαγητά, πώς χρησιμοποιούμε τα προϊόντα του τόπου μας. Ανοίξαμε φύλλα, κάναμε ξεροτήγανα, δείξαμε πώς χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο, φτιάξαμε καλιτσούνια, επίσης τους μάθαμε να φτιάχνουν τυρί και μυζήθρα. Ολα αυτά μπροστά στα μάτια τους με τη δική τους συμμετοχή», δηλώνει η κα Παντελάκη.
Η φιλοξενία των Ελλήνων του εξωτερικού ήταν μοναδική και κατά τη διάρκεια του τριήμερου σεμιναρίου, αλλά και στη συνέχεια. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Beggen στην πόλη του Λουξεμβούργου.
Χανιώτικα Νέα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου