30 Μαΐ 2012

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Χανιά.


Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ, στην περιοχή Λειβάδια της Σούδας στα Χανιά.
Λόγω της πυκνής βλάστησης και των δένδρων που υπάρχουν, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Πρόκειται πάντως για τον ένα από τους δύο  πνεύμονες πρασίνου περιαστικά των Χανίων που δυστυχώς παραδόθηκε στις φλόγες.
Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχτηκε το σύνολο της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, όπως και ένα όχημα του Δήμου Χανίων.  Στην περιοχή έχουν σπεύσει τρία οχήματα του Ναυστάθμου, ένα από την 115 Πτέρυγα Μάχης, ένα από την Επισκοπή και ένα από το Καμπάνι, ένα από το Καστέλι και ένα από τις Βρύσες. Επίσης, μάχη δίνει και το πλήρωμα δέκα οχημάτων της Πυροσβεστικής και ενός του Δήμου Χανίων. Παρόντες είναι  τόσο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής όσο και ο Δήμαρχος Χανίων.
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί αυτή την ώρα η φωτιά ξέσπασε στο αλσύλιο στα Λιβάδια, για να επεκταθεί με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων σε Λενταριανά, Αϊ Γιάννη και Βλητέ. Τα πυροσβεστικά οχήματα θα παραμείνουν και μετά την πλήρη κατάσβεση, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις και απειλή για τις κατοικημένες περιοχές.
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, θα προσδιορίσει κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής αύριο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: