30 Μαρ 2012

Στη δράση "οpen house" η Θεσσαλονίκη

Πάνω από πενήντα κτίρια της Θεσσαλονίκης, δημόσια και ιδιωτικά, αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό από το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της πόλης στη δράση “open house” αλλά και του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση.

Η δράση “open house” είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Λονδίνο πριν από είκοσι χρόνια και εξαπλώθηκε σε αρκετές πόλεις του κόσμου ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη φιλοδοξούν να ενταχθούν σε αυτήν και η Βουδαπέστη, το Περθ και η Αδελαϊδα. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παγκόσμια προβολή των πόλεων που συμμετέχουν σε αυτή και προϋπόθεση για ένα τέτοιο εγχείρημα αποτελεί η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με εταίρους όπως η περιφέρεια, η αντιπεριφέρεια, το ΤΕΕ ο δήμος, η μητρόπολη, ο οργανισμός τουρισμού κλπ.

Τις λεπτομέρειες για το θέμα, που προωθεί το ΤΕΕ / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ ΤΚΜ Τάσο Κονακλίδη. Παράλληλα εξετάστηκε το ζήτημα της συμμετοχής της αντιπεριφέρειας στη διοργάνωση της έκθεσης «Θεσσαλονίκη 1912-2012, η αρχιτεκτονική και πολεοδομική εξέλιξη της πόλης» που θα έχει στόχο την κριτική προσέγγιση των δυναμικών μετασχηματισμών του αστικού τοπίου που οδήγησαν στη δημιουργία της σύγχρονης μητρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: