26 Φεβ 2012

Η ΒΟΒΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ

Σοκ προκαλεί η διαπίστωση, πως η χθεσινή βόμβα στο Μετρό του Αιγάλεω, ήταν προορισμένη να εκραγεί!

Ο μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο τελευταίο βαγόνι του συρμού με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ήταν ενεργοποιημένος με το διακόπτη στη θέση ΟΝ!


Ωστόσο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η βόμβα δεν εξεράγη, μιας και ευτυχώς δεν λειτούργησε το σύστημα, πιθανότατα από λάθος στη συνδεσμολογία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ήταν φτιαγμένος από μπιτόνι βενζίνης μισογεμάτο, συνδεδεμένος με ένα επιτραπέζιο ρολόι, οκτώ μπαταρίες και ένα διακόπτη, τοποθετημένα ΟΛΑ μέσα σε ένα τάπερ και μια νάιλον σακούλα.

Η βόμβα, βρέθηκε από τον μηχανοδηγό του Μετρό, λίγη ώρα προτού το βαγόνι αναχωρήσει για τον προορισμό του και με το Μετρό να είναι γεμάτο από κόσμο που μόλις είχε αποβιβαστεί!

Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη, καθώς αν η βόμβα εκρήγνυτο, θα επρόκειτο για ένα τυφλό χτύπημα με ανυπολόγιστες συνέπειες, μιας και αυτό θα γινόταν όταν ο συρμός ήταν εν κινήσει, γεμάτος από κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι πως νωρίτερα, ΔΕΝ είχε προηγηθεί κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Πλέον, οι Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, και ερευνούν τις κάμερες του Μετρό, αλλά και πιθανά αποτυπώματα που να οδηγούν στους υπεύθυνους της παραλίγο βομβιστικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: